Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Veilig tweedehands producten kopen en verkopen is misschien wel het grootste struikelblok van diverse grote online platforms. Zekerheid krijgen over betaling, verzending en ontvangst is niet eenvoudig. Er zijn allerlei risico’s aan verbonden en je bent nooit 100% verzekerd van een goed gesloten deal. Met Koopcheck is dat nu voorgoed verleden tijd. Bij ons krijg je direct zekerheid, of je nu producten wilt kopen of ze juist wilt verkopen. Aan de hand van een unieke methode zorgen wij ervoor dat zowel het product als de transactie aan de eisen voldoet. Zo weet je zeker dat je gekochte of verkochte product veilig verzonden wordt en de betaling gegarandeerd is.

Koopcheck werkt als een buffer. De betaling van een specifiek product wordt veilig weggezet. Het product zelf wordt door een medewerker van Koopcheck opgehaald of door een DHL direct naar Koopcheck verzonden. Daar ondergaat het product een controle waarin wordt bekeken of het compleet is en voldoet aan de beschrijving in de advertentie.  Zodra het product is goedgekeurd kan de transactie worden afgerond. Het product wordt verzekerd verzonden naar de koper en de verkoopprijs wordt uitbetaald aan de verkoper.

Het controleren van het product

Tijdens de basiscontrole op één van onze controlepunten bekijken wij altijd of het product compleet is en voldoet aan de beschrijving van de advertentie. Natuurlijk komt het dan wel eens voor dat wij de koper teleur moeten stellen omdat het product niet voldoet aan haar of zijn eisen. Wil je een uitgebreider controle door een specialist? Dat is altijd mogelijk en bij sommige producten zelfs wenselijk. Bij afkeuring van het product wordt de transactie afgebroken. De goederen worden teruggezonden naar de verkoper en de koper krijgt het door hem betaalde bedrag direct teruggestort op zijn rekening, verminderd met een klein bedrag aan transport- en keuringskosten. Met alleen al de basis controle loop je geen risico meer het product of het geld niet te ontvangen. Koop en verkoop daarom nu veilig tweedehands spullen met Koopcheck.

Snelle service

Duidelijke afspraken

Check, Check, Check

Klaar!

Onze Garanties

Veilig verzenden0%

Veilig betalen0%

Help je pakket op weg

 

  • Het pakketlabel dient op wit papier uitgeprint te worden
  • Verwijder mogelijk oude pakketlabels van het pakket
  • Bevestig het pakketlabel stevig op het pakket maar plak geen plakband over de streepjescode
  • Gebruik een goede en stevige verpakking
  • Zorg ervoor dat de inhoud van je pakket niet kan verschuiven
  • Geef bij de transporteur het juiste adres van de controlepunt van Koopcheck door als ‘ontvangstadres ‘ voor de controle op het product